Voorkom problemen en laat uw vogelnesten verwijderen!

Waarom is dit belangrijk? Dat is heel simpel!

  • Voorkom een schoorsteenbrand
  • Voorkom ook het blokkeren van uw ontluchtingskanaal
  • Vermijd ongedierte, stank- en geluidsoverlast

Voorkomen is beter dan genezen. Wees de ellende voor! 

Vul het contactformulier in of bel even met de vestiging bij jouw in de buurt voor meer informatie of een afspraak!

Vogelnesten verwijderen in schoorsteenkanalen

Vogelnesten kunnen u en uw woning een hoop narigheid bezorgen. Wanneer uw schoorsteenkanaal niet beschermt is kunnen er vogels gaan nestelen. Deze nesten veroorzaken een verstopping in het kanaal en kunnen er voor zorgen dat er een schoorsteenbrand ontstaat. Ook bij ontluchtingskanalen kan het
problemen veroorzaken omdat het de ontluchting van het kanaal blokkeert.

Het is verstandig om vroegtijdig een inspectie uit te laten voeren op uw schoorsteen en indien er nesten aanwezig zijn, deze te laten verwijderen. Na het verwijderen van de nesten is het natuurlijk verstandig om het kanaal af te dekken zodat er in de toekomst geen vogels meer kunnen nestelen.
Hiervoor zijn er verschillende soorten schoorsteenkappen.

Vogelnesten onder de dakpannen verwijderen

Een veelvoorkomend probleem is een vogelnest onder de onderste rij dakpannen. Doordat er bij de meeste daken een kleine opening zit tussen het dakbeschot en de onderste rij dakpannen, geeft het vogels de mogelijkheid om hieronder te gaan nestelen. Deze vogelnesten kunnen het dakbeschot aantasten waardoor er zwakke plekken ontstaan.

Een veel voorkomende klacht is het nestelen van vogels in de dakgoot of onder dakpannen. Als we de dakpannen weg halen, zien we de vogels zitten. Deze maken het dakbeschot stuk. Verder kunnen (dode) vogels voor ongedierte, stank- en geluidsoverlast zorgen.

De oplossing hiervoor is het plaatsen van vogelwering. Dit zorgt ervoor dat er geen vogels onder de pannen kunnen nestelen en het dak blijft ademen.

Vogelnesten verwijderen is al mogelijk vanaf €45 per uur.

Naast vogelnesten verwijderen kunt u ook bij ons terecht voor schoorsteenvegen, pannen daken, nokvorst renovatie, vogelwering plaatsen, en dakinspectie.