Laat uw dak grondig inspecteren

 • Voorkom onaangename verassingen
 • Tijdig onderhoud minimaliseert de kosten
 • Ervaren specialisten die uit de voeten kunnen met elk soort dak
 • Krijg een goed advies over het nodige onderhoud

Regelmatig inspectie en/of onderhoud voorkomt onnodige slijtage en lekken! 

Vul het contactformulier in of bel even met de vestiging bij jouw in de buurt voor meer informatie of een afspraak!

Voorkomen is beter dan genezen

Meestal ontdekt u dat uw dak gebreken vertoont als het leed al geleden is, namelijk op het moment dat u een daklekkage ontdekt. Voorkom onaangename verrassingen en hoge onkosten door tijdig onderhoud uit te (laten) voeren en uw dak jaarlijks door een deskundige te laten inspecteren.

Dakinspectie

Een dakinspectie door ons wordt geheel op uw wensen en behoeften afgestemd, passend bij uw dak waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de leeftijd, het gebruik en de staat van uw dak. Over het algemeen vindt een dakinspectie één keer per jaar plaats. Uw dak wordt dan door deskundige medewerkers gecontroleerd. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat bij een goede inspectie van uw dak ook gekeken wordt naar de toestand van uw schoorsteen, dakgoten, regenpijpen, boeidelen en windveren. Indien nodig kunnen meteen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden, zoals schoonmaken van het dak of de hemelwaterafvoer, voor u uitgevoerd worden.

Problemen die u komt voorkomen

Onderstaande problemen kunt u vaak voorkomen door tijdig uw dak te laten
inspecteren:

 • Pannen die door storm of windvlagen niet meer op hun plaats liggen en
  niet goed meer op elkaar aansluiten waardoor op den duur (dak-)lekkage
  ontstaat
 • Pannen die tijdens een storm van het dak waaien en voor een uiterst
  gevaarlijk situatie kunnen zorgen
 • Aantasting van houtwerk of isolatiemateriaal
 • Vocht of schimmel op binnenmuren of plafond
 • Aantasting van pannen of dakbedekking door algen of mos
 • Lekkage van nokvorsten of losliggende nokvorsten

Dakisolatie

De meeste daken zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, waardoor problemen met de dakbedekking vaak te laat worden ontdekt. Door de isolatie van het dak duurt het een hele tijd voor de problemen aan de binnenkant van uw huis zichtbaar zijn. Als vocht of schimmel zichtbaar is op het plafond of de muren is het kwaad vaak al geschiedt, het houtwerk en de isolatie zijn dan al aangetast door het vocht en de kosten voor vervanging of reparatie kunnen behoorlijk oplopen.

Regelmatige inspectie/onderhoud

Ook algen of mos kunnen voor onaangename verrassingen zorgen als deze niet tijdig worden verwijderd. Het vocht hierin zal in de winter opvriezen en de toplaag van de dakpannen beschadigen. Uw pannen zullen op den duur breken met daklekkage als gevolg. De levensduur van uw dak wordt hierdoor
aanzienlijk verkort. U kunt dit eenvoudig voorkomen door uw dak op tijd te laten reinigen en eventueel een beschermende impregneer of coating op het dak aan te laten brengen.

Regelmatig inspectie en/of onderhoud voorkomt onnodige slijtage en lekken en zorgt ervoor dat kleine beschadigingen zo snel mogelijk worden gerepareerd om erger te voorkomen. Uw dak kan dan probleemloos tientallen jaren meegaan waarmee u zich veel onnodige kosten bespaart en bovendien
het milieu niet onnodig belast.

Dakinspectie is al mogelijk vanaf €24,50. Naast dakinspectie kunt u ook bij ons terecht voor schoorsteenvegen, pannen daken, nokvorst renovatie, vogelwering plaatsen, en vogelnesten verwijderen.